Pagina's

zondag 3 maart 2013

Stukafest


Tumblr_mfp0g27xnr1qgked1o1_500_large
weheartit.com

Kaar en ik doen al ongeveer een jaar aan koffie en ontbijt dates. Vorig jaar rond deze tijd beseften we dat we allebei een behoorlijke drukke agenda zouden krijgen en onze wekelijkse avondjes op de bank met series en comfort food niet meer haalbaar zouden zijn. Daardoor ontstonden onze koffie en ontbijt dates; het is handig, iedereen moet ontbijten en/of koffie drinken en zo krijgen we toch twee- wekelijks een persoonlijke update van elkaar.

Soms maken we uitzondering, zoals afgelopen donderdag. Karin kookte een gezond maaltje, want haar roots liggen in de voeding & diëtiek, terwijl we een flesje rood openmaakten. Een Zuid- Afrikaanse om precies te zijn, want over een half jaar zit Kaar in Kaapstad en dan kan je maar beter aan de wijn die ze daar drinken wennen.

Na een bord vol eten, een halve fles wijn en fijne muziekjes stapten we op onze fiets voor het stuka festival. Stukafest staat voor studenten kamer festival en dit was onze eerste keer. Het schijnt in meerdere steden te worden georganiseerd één keer per jaar en het is de kans om een huiskamervoorstelling in een studentenkamer mee te maken. Wij kozen voor theater, dans en muziek. We keken eerst naar ‘ de groetjes’, een hilarische theatervoorstelling over de liefde & trouwen. Bij binnenkomst kregen we een corsage opgespeld als teken van een nieuwe verbintenis en onder het theater werd veel gezongen en gelachen.

Hierna gingen we naar een grotere studentenkamer ergens een paar straten verderop voor dans. Moderne dans( circle Rotterdam), een stuk over de studententijd van je ouders, zo’n typische dansstuk wat ontzettend mooi is om naar te kijken. Ik ben altijd zwaar onder de indruk van alle lichamelijke manoeuvres, maar een half uurtje is daarbij genoeg, tot die tijd kan ik het nog net snappen. Moderne dans is zoiets wat je moet begrijpen en ik begrijp het niet altijd vrees ik.

Phia met paper planes

Als laatste zagen we Phia, een Australische singer- songwriter, spelend op een kalimba ( duimpiano). Het was echt zo mooi en bijzonder, dat was echt een momentje om intens te genieten met een biertje op de bank en de mooiste live muziek. En het kost trouwens maar 11 euro om drie voorstellingen bij te wonen.
Volgend jaar ga ik sowieso weer heen!