Pagina's

zondag 3 maart 2013

Budapest



Budapest, de hoofdstad van Hongarije kennen veel mensen van het festival Sziget. Ik ben zelf nog nooit naar dit festival geweest, maar ik weet wel dat Budapest nog veel meer te bieden heeft dan Sziget. 



Budapest biedt alles naar waar je verlangt, heb je zin in een relax dagje, dan koop je een entreebewijs voor een spa. Waar je onder de tien euro een hele dag kan chillen in warme thermaal baden en ondertussen een potje schaak kunt spelen. Schaken is trouwens erg populair in Budapest, je ziet het mensen overal spelen. Daarnaast kan je echt heel erg goedkoop slapen in Budapest, de hostels tenminste. Wij sliepen rond 8 รก 10 euro in een dorm met 4 anderen.


In Budapest ontkom je niet aan goulash, die heel anders is en smaakt dan de goulash die je hier in Nederland in blik kan kopen. Eten is in Budapest ook goedkoop, dus goulash proberen is het zeker waard.


 Als je naast slapen, chillen en eten ook nog wat anders wilt doen; Budapest heeft uitzonderlijk mooie uitkijkpunten waar je de Dounau en de stad kunt zien. Sziget is wanneer het festival niet bezig is een mooi, rustig stukje Budapest, omgeven door water, in mijn gedachten is het zelfs een eiland. Er is een grote witte tempel, andere grootste gebouwen en een mooie brug die het net niet haalt bij de golden gate bridge. Een stad die een beetje Balkan is en een beetje Centraal Europa, Wikipedia is het hier vast niet mee eens. Maar voor mij was het de perfecte combi tussen een beetje oud Balkan en een beetje nieuw Europa.