zaterdag 18 mei 2013

Taart & Prosecco - Maastricht


Na de laatste Koninginnedag vertrok ik met vriendinnetje Joly richting het zuiden van het land; Maastricht. Na meer dan 3 uren in de trein hebben gezeten, stapten we de zon in. Tijdens onze tripjes geldt altijd; zo min mogelijk bagage mee. We hadden dan ook allebei slechts 1 tasje mee met een opgerold setje schone kleren, ondergoed, een telefoonoplader en alleen de broodnodige toiletartikelen.  Na drie uur rond slenteren door Maastricht waren we hartstikke blij met onze schaars gevulde tassen, want eerder dan 18.00 uur zagen we onze hotelkamer niet.

We flaneerden door winkelstraatjes, langs boetiekjes, namen twee keer plaats op het terras; één keer voor een broodje, later voor witbiertjes aan het vrijthof. Een tweede regel tijdens onze tripjes is zoveel mogelijk lopen en zien. Dus zodoende liepen we uren zonder doeleinde en stapten we af en toe een winkeltje binnen.

Voor een goedkoop diner moet je bij restaurant Kiwi zijn, een internationaal studentenrestaurant. Je eet hier in een schimmige, hippe sfeer en voor 30 euro heb je een fles rosé, een fles spa rood en een hoofdgerecht voor twee. Ik nam carpaccio en lasagne, Joly koos voor een pizza. Omdat we niet konden geloven dat we per persoon maar 15 euro hoefden neer te leggen, bestelden we daarna nog beiden een cocktail als 'toetje' en dat voegde nog niet eens 10 euro aan onze rekening toe, goedkoper vind je het volgens mij nergens.Ook s'avonds liepen we doelloos rond en even later zaten we spontaan met een fles rosé aan de Maas. Na een paar dansjes in de stad gingen we richting hotel waar we beiden een keurige 8 uur aan slaap pakten. De volgende dag bezochten we nog wat winkeltjes, aten we ijsjes in de zon en dronken koffie bij een fancy hotel, gebouwd in een oud klooster en werden we door twee zakenmannen rijdend in een Porsche  getrakteerd op een lunch, these are the days! ( geheel zonder bijbedoeling)Om ons uitje af te sluiten in Maastricht, aten we taart bij 'Taart'. Wanneer je Maastricht bezoekt moet je hier zeker een taartje proberen, heerlijk smaken ze. Als ontbijtje is taart met prosecco ook zeker aan te bevelen :). Je vindt Taart aan de linkerkant van het Vrijthof.